De Sociëteit

De Sociëteit

Sinds jaar en dag heeft Amphitryon een eigen Sociëteit. De Sociëteit is in de rijke geschiedenis van de Vereniging al vaak van plek veranderd. Zo begon de Hotelschool vroeger op de Boschstraat in Grand Hotel du Levrier et l'Aigle Noir. Daar is de Hotelschool opgericht in 1950 en 1 jaar na oprichting is Amphitryon opgericht daar dhr. Beaumont en dhr. Spronck iets mistten. 

De eerste Sociëteit van Amphitryon was dus ook te vinden op de Boschstraat in het sprankelende centrum van Maastricht. Enkele jaren later verhuisde de hotelschool naar het Chateau Bethlehem in Limmel. Hier is nu nog steeds het Teaching Hotel te vinden. 

De Sociëteit van Amphitryon heeft door de jaren heen op verschillende plaatsen binnen het Chateau plaatsgevonden. Zo konden Amphitryanen eerst in de Franse zaal terecht waarna ze de Sociëteit verhuisden naar de zolder. 

Naarmate de Hotelschool groeide in capaciteit is de Sociëteit verhuisd naar het schoolgebouw. Daar konden de Amphitryanen genieten van het heerlijke Brandpilsje waar nu de magazijnen van de school zijn. 

Amphitryon werd logischerwijs ook steeds groter en ontgroeide dus ook de ruimte onderin de Hotelschool. In 1988 begon de bouw van de nieuwe Sociëteit waar wij op dit moment nog steeds vertoeven. De Sociëteit tegenover het kasteel en tussen de campusgebouwen opende haar deuren in 1989. 

Ondertussen is Amphitryon na meer dan 30 jaar opnieuw bezig met mooie toekomstvooruitzichten. Het Bestuur is druk bezig met het project omtrent een nieuwe Sociëteit. Hierover zal u ongetwijfeld later meer horen.