Over ons

Oprichting

Studentenvereniging Amphitryon is opgericht op 8 oktober 1951 en sindsdien verbonden aan de Hotel Management School Maastricht. De toenmalige directeur van de HMSM, dhr. Spronck, heeft hier toen vijf studenten om gevraagd. Deze vijf studenten zijn dan ook de oprichters van Amphitryon, dit zijn: Jos Schoenmakers, Louis Terlien, Cees van Oosterhout, Jan Gravendeel & Paul Specken.

Onze verenigingskleuren zijn rood en groen. Rood staat voor de verbondenheid met de stad Maastricht en groen staat voor de Brand bierbrouwerij die al sinds 1953 onze Platinum sponsor is.

Zowel Amphitryon als de Hotelschool waren bij oprichting gevestigd in het Grand Hôtel du Lévrier et de l'Aigle Noir aan de Boschstraat. In 1953 verhuisden zowel de Campus als de Sociëteit naar de wijk Limmel in het kasteel Châtheau Bethlehem. Het verenigingsblad “Amphitryon” werd al snel “Pottenkijker” en vervolgens “Tastevin” genoemd. Sinds 1975 hebben we ons huidige verenigingsblad, namelijk de “Presse Canard”. In de jaren ’70 kwamen ook de eerste vrouwen op de Hotelschool en dus bij onze vereniging.

Sociëteit

De eerste bar zat in het pand aan de Boschstraat. In 1953 is deze verhuisd naar het Château Bethlehem. In 1971 is de bar naar de hooizolder gegaan en in 1984 is de bar weer naar de broodkelder gegaan. In 1987 begon de bouw van onze huidige Sociëteit en deze is in 1989 officieel geopend.

Vereniging

Studentenvereniging Amphitryon bestaat uit meerdere groeperingen zoals commissies, disputen, geledingen en jaarclubs. Daarnaast is er natuurlijk ook nog het Bestuur van SV Amphitryon. Ook beschikt onze vereniging over verschillende eretitels en sponsoren en maakt zij deel uit van de Alliantie.

Hotel Management School Maastricht

Studentenvereniging Amphitryon is verbonden aan de Hotel Management School Maastricht. De Hotel Management School Maastricht kan steunen op een rijke traditie. Al ruim 65 jaar levert zij getalenteerde professionals aan de internationale hotellerie. In zeer veel landen bekleden oud-studenten cruciale managementfuncties. Zij zijn ambassadeurs en zorgen ervoor dat het instituut een uitstekende naam heeft in binnen- en buitenland.Nieuws